Daniel & Sara

Daniel och Saras ringar.

”Hej hej nu e de jag igen. Sitter och funderar på om vi ska göra om våra ringar lite. Vi har ju ritat dom själv och tänkte inte på allt...”

Daniel och Sara ritade sina ringar själva för ett antal år sedan. De har alltid varit stora fans av symbolik, och redan då skaffade de varsina par med vitguldringar som de fick laserskurna som pusselbitar som passade i varandra. Men efter många års användning började de nötas ned, och pusselbitarna, som en gång var så perfekta började glappa ordentligt.

Det var helt enkelt dags att uppgradera och byta in de gamla ringarna, och vi fick den stora äran att åta oss jobbet! Efter en telefonintervju och en guidad tur av Daniel och Saras hus via FaceTime, hade vi samlat på oss massor med material att jobba med. Daniel och Sara är ett väldigt tajt par. De träffades genom ett gemensamt intresse - hundsport. Bägge är praktiskt lagda och tycker om att vara aktiva. Deras favoritfärg är grön, och Sara är inte ett fan av ädelstenar och bling-bling. Trodde hon i alla fall.. 

Vi började skissa på några alternativ, men så en dag hörde Daniel av sig. Han hade fått en idé. Varför inte göra ringarna så de passar i varandra? En grov skiss kom via messenger till oss, och vi började räkna och rita för att hitta de optimala proportionerna. Vi tog fram ett förslag, och den slutgiltiga designen tog snabbt form. Två ringar, med ett brett spektra av symbolik. 

Sammanlagt har Daniel och Sara haft 7 hundar tillsammans. Dessa 7 hundar fick representeras av 7 stycken diamanter i favoritfärgen grön i den nu konverterade blingmotståndaren Saras ring. Vi placerade diamanterna på ett sätt så när man sätter samman ringarna, som passar perfekt i varandra, så syns fortfarande stenarna i utrymmet mellan ringarna. Symboliken: Att hundarna är det som sammanfört dem. Det finns gott om utrymme att fylla på med fler diamanter under åren som fler hundar tillkommer.

På utsidan av ringarna lasergraverade vi texten ”TILLSAMMANS ÄR” på Daniels ring, och ”VI HELA” på Saras ring. På kanten av Daniels ring smög vi dessutom in en vit diamant utan att Sara visste om det. En symbol för Sara, men framförallt för hennes kärlek till… Popcorn!

Ett lyckligt par hörde nyligen av sig över FaceTime och vinkade glatt med de nya ringarna på plats, och en hel hög med hundar i knät.

Stort tack Daniel och Sara för förtroendet, att vi har fått lära känna er, och såklart, ett superkul uppdrag!

Specifikationer:
Material: 18K Vitguld
Detaljer: 

Daniels ring - En vit diamant, lasergraverad utsida, lasergraverad insida.

Saras ring - Sju skogsgröna diamanter, lasergraverad utsida, lasergraverad insida.