Mats & Inger

Mats och Ingers ringar.

”Vi ska förlova oss, och nu behöver vi ringar, men vi vet inte vad vi vill ha!”

Det händer hela tiden att kunden inte vet vad den vill ha, och då får vi låta vår kreativitet skina och vi kan gå loss ordentligt. Men sedan finns det en annan typ av kund. Den som inte vet vad den vill ha, men den vet vad den INTE vill ha. Mats och Inger tillhör den kategorin. ”Vi vill att ringarna ska matcha, men vi gillar olika saker, och vi vill inte ha stenar i ringarna, ingen av oss gillar bling.”
Vi satt oss ned tillsammans med Mats och Inger och började spåna. För att hjälpa kunden framåt krävs det små steg. Ett par steg framåt. Ett steg bakåt. Det påminner om en dans. Först beslutade vi om formen på ringen. Två släta vitguldringar skulle det vara där formen på ringarna matchade. Klassiskt och stilrent. Inger var nöjd, men Mats var inte helt övertygad. Vi såg på honom att han ville ha något mer. På ett eller annat sätt ville han ändå få in sin passion för jakten i ringen, och hans tre barn. De skulle såklart vara med. Och hundarna. Hundarna också..

Mats berättade om de två älgtroféer han hade hemma. Fina horn, som han var stolt över. Riktigt speciella jaktminnen. Om vi skulle kunna göra någonting med dem? Idén att ta en bild på hornen, och sedan använda bilden för att göra en gravyr av föddes. Hundarna och barnen fick symboliseras av tre hundtassar. Och som en slags extra touch på allt, en skogsgrön diamant mellan hornen. Mats och Ingers ringar var klara. Mats ring, djupgraverad med en skogsgrön diamant, och Ingers ring, slät och stilren.

Mats och inger tackade för sig och åkte hem. Mats för att fotografera sin älgtrofé, och Inger för att förbereda inför årets midsommarfirande.

Någon dag senare ringde telefonen. Det var Inger. ”Jag har tänkt..” Inger hade funderat och funderat, och hon ville också inkludera sina barn på något sätt. Hon skulle vilja ha med ett hjärta på ringen, och tanken på diamanter började mogna. Fast Inger ville inte ha en sten, utan tre. Vi ritade om ringen till Inger, med en skogsgrön diamant, och två vita briljanter, och ett, tu, tre, hade två släta förlovningsringar i vitguld, till två personer som inte gillar bling, förvandlats till två väldigt personliga ringar, med diamanter, och de stolta bärarna kunde inte vara nöjdare.

Tack Mats och Inger!

Specifikationer:
Material: 18K
Detaljer:
Ingers ring - En skogsgrön diamant, två vita briljanter, djupgravyr i form av hjärtan. Invändig gravyr.
Mats ring - En skogsgrön diamant, djupgravyr älgtrofé med Mats egen trofé som förlaga, tre hundtassar.